Pasca traditionala cu branza si smantana

de RuxyRux in Prajituri, 24 Apr 2011 | 9367 vizualizari

 

O pasca pufoasa si foarte gustoasa...am pornit sa fac aluatul de cozonac dupa reteta
http://www.bucataras.ro/retete/cozonac-20299.html ianculubita, multumesc...

Paste Fericit dragii mei bucatarasi deosebiti!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina( si inca putina in plus in cazul in care se cere la framantat)
  • 500 gr zahar
  • 1 pachet unt
  • 100 gr ulei palmier
  • 400 gr iaurt
  • 6 oua
  • arome: vanilie, coaja de portocala, coaja de lamaie
  • 2 pliculete drojdie uscata
  • un praf sare
Crema de branza:
  • 1 kg branza vaci
  • 500 gr smantana mai grasa
  • 5 linguri gris
  • 7 oua
  • 400 gr zahar
  • arome:
  • coaja de portocala,
  • vanilie
  • esenta de rom-o lingura
  • un praf sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca traditionala cu branza si smantana:

Se lasa toate ingredientele din timp pe masa sa ajunga la temperatura camerei.

E bine sa ne pregatim ingredientele dinainte cu grija astfel incat sa le avem la indemana.

Faina se cerne in vasul de framantat, apoi se pune si drojdia dinainte pregatita si amestecata cu lapte si putin zahar sa se dizolve, mai apoi lasata zece minute la crescut.

Ouale se amesteca bine cu putina sare si apoi cu zaharul si aromele pe care le folosim( vanilia, coaja de potocala sau lamaie).

Se pune si cate putin iaurt pana se leaga un aluat , apoi se adauga si untul impreuna cu uleiul. Se framanta usor, fara sa bruscam aluatul.

Iese un aluat pufos si elastic, iar daca mai este necesar se mai pune putina faina pana nu se mai lipeste de maini. Eu nu l-am framantat foarte mult, maxim 20 de minute si a iesit un aluat incredibil de pufos...

Se lasa la cald (acoperim vasul cu o folie sau un prosop), pana isi dubleaza volumul( in jur de o ora).

Intre timp se pregateste umplutura de branza delicioasa:

Se amesteca branza cu galbenusurile frecate cu putina sare, apoi zaharul, smantana, grisul, aromele si albusurile batute spuma.

Cand este gata aluatul, se rup patru bucati care se modeleaza dupa dorinta.

Eu am asezat o foaie nu foarte groasa dintr-o bucata, apoi deasupra de jur imprejur am impletit o coronita, am turnat o parte din branza si deasupra am facut o cruce.

Am mai lasat la crescut in jur de 30-40 de minute, am uns cu galbenus si am dat la cuptor la 180 grade pentru 50 de minute( acum in functie de cuptor e bine sa verificati si sa lasati cat este necesar).

Mie pasca imi place mai dulce daca vi se pare prea mult zahar puneti mai putin.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca traditionala cu branza si smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (51)

lia maria 1

29.04.2011, 19:14

tare buna trebue sa fie si arata grozav de bine

RuxyRux 1

29.04.2011, 19:19

Multumesc Lia draga mea

adry88 1

15.05.2011, 11:54

arata foarte bine

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pasca cu branza dulce si stafide